Balatoni vállalkozások felfedezése – Balaton Mánia

Sokat hallasz és látsz a Balatonról és a körülötte lévő miliőről. Úgy gondolod a Balaton a víz, hekk, lángos, vízibicikliről szól csak!? Neked lehet hogy “csak” minden évben 1 hét vagy néhány nap a Magyar tenger körül, de vannak vállalkozások akiknek a megélhetésük, a jövedelmük, az álmuk valósult meg a gyönyörű víz mentén!

Első vállalkozás akit szeretnék nektek néhány mondatban bemutatni és a feltett kérdések válaszaival közelebb hozni hozzátok, ők a Balaton Mánia brand.

2020- ban találtam rájuk,az Instagramon szörfölve, találtam egy képet , melyen egy Balaton alakú plüss volt. Nagyon megtetszett és be is követtem a képet megosztó oldalt. Ahogy telt múlt az idő,egyre több szuper termékkel rukkoltak elő,és a népszerűségük is emelkedett, hisz ki ne szeretne egy saját “Balatonra” hajtani este a fejét! Mivel egyre szimpatikusabb lett amit csinálnak, így vettem a fáradtságot és felkerestem őket, együttműködés és vásárlás miatt is! Nem,egyáltalán nem csalódtam,egy fiatal,energikus, céltudatos kis csapatot ismertem meg bennük,akik tudják mit akarnak, mikor akarják,és hogyan fogják megvalósítani!

 

1.Honnan jött a Balaton Mánia nyitásának ötlete? Hogyan állt össze a stílus és a koncepció?

Kata:  Először is köszönjük a lehetőséget a bemutatkozásra. Nagyon jó lehetőség számunkra, hogy még közelebb kerülhessünk a vásárlóinkhoz, illetve megismerjük azokat a vállalkozásokat, amelyek hozzánk hasonlóan a Balatont szeretnék így vagy úgy népszerűsíteni.
Az ötletünk egy spontán szokásos északi parti látogatás közben fogant meg, mégpedig arról tanakodtunk, hogy mennyire szerencsések vagyunk, hogy ilyen közel van hozzánk a magyar tenger. Mennyi jó élmény köt minket ide, és mennyi boldog pillanatot köszönhetünk a hely adottságainak. Továbbgondolva az előbbi szálat, milyen jó lenne csak egy kis szeletét is hazavinni ennek az érzésnek? De miért is ne? Miért is ne adjunk neki egy kézzelfogható, bárhova magunkkal vihető alakot, amire mindig öröm nézni, hiszen jó érzéssel tölt el a látványa? Ezen a vonalon felbátorodva a plüss kivitelezés mellett döntöttünk, ami egy igazán szerethető és ölelgetni való formája lett ennek a nem csupán vízrajzi elemnek.

2.Mi alapján választottátok ki a helyszínt? Kifejezetten balatoni vállalkozást szerettetek volna, esetleg itt éltek?

Kata: Várpalotán élünk, innen intézzük a vállalkozás ügyes bajos dolgait, viszont a jövőben tervezzük, hogy még ennél is közelebb költözzünk a Balatonhoz.

 

 

3.Honnan jött a név?

Kata: Amikor a nevünk kiválasztására került a sor nagyon hamar megszületett a döntés. Bár minden ilyen egyszerű lenne. 🙂
A Balaton szó evidencia volt, hogy szerepelni fog benne, illetve maga az érzés, amit kivált belőlünk, vagyis a mánia. És már meg is vagyunk. 🙂  Imádunk mindent ami vele kapcsolatos. Az ételeket, a strandokat, a nyugisabb fesztiváljait illetve a kevésbé nyugisabbakat is.:) Mindenkit megihlet valahogy, de ez így a jó.

4.Mivel sikerült bekerülni a köztudatba? Illetve manapság mi a legnépszerűbb, legtöbbet eladott termék?

Kata: Ez alól mi sem vagyunk kivétel. Azt, hogy milyen lenne hazavinni a Balaton egy szeletét, ölelgetni, eldőlni rajta, vagy éppen egy örök lángossal kidíszíteni a lakást egy az ismerősök által nagyon támogatott ötlet lett, ezért belevágtunk és jelenleg is ezek a legnépszerűbb termékeink. Nagyon közvetlen stílusban látjuk el a munkánkat, sok vásárlónk extra kéréseit sem utasítjuk el pl.: Karácsonykor videózzuk le a csomagolás menetét, hogy az apukát egy kisfilmmel lephesse meg a család, vagy vigyük el mi személyesen egy közeli családi szülinapozásra a termékeket, meglepetés gyanánt. Ezekre az alkalmakra nekünk is jó visszagondolni. 🙂

5.Ha ajánlanotok kellene egy helyet a Balatonnál az ide érkező turistáknak, mi lenne az és miért?

Kata: Hogyha külföldön járunk, is örömmel hallgatjuk a beszélgetéseink során, hogy nagyon népszerű turista célpont számukra is a Balaton. Igazán büszkék lehetünk rá. Személyes kedvencünk Balatonfüred. Számos ötlet, családi esemény, meghitt pillanat és kikapcsolódással telt idő köt minket össze a településsel. Szinte hazajárunk, amikor oda utazunk.

6.Mi az a termék, amit sose vennétek le a repertoárból?

Kata: A termékeink nagy részét is az ottani sétáink közben találtuk ki.  Az ikonikussá vált Balaton plüss , illetve párna verzió ötletei is itt láttak napvilágot. Ezért ezek a termékeink állandó részét fogják képezni a kínálatunknak, számos új ötletünk illetve termékünk bővítésünk mellett.

7.Mi volt a cég legmeghatározóbb pillanata?

Kata: A nem kevés meghatározó pillanatunk közül is a legmeghatározóbb az volt, hogy el merjünk- e indulni. Hiszen minden olyan bizonytalan volt az ismert körülmények tudatában. Lassan már azt is megkérdőjelezhettük egy keddi napon, hogy vajon kedd van-e? De szerencsére belevágtunk és azóta számos pozitív visszajelzés alapján kimondhatom, hogy jól döntöttünk. És ez az érzés azóta töretlen.

8.Volt-e olyan pont, amikor azt mondtátok, hogy elég, és itt a vége? ( Az előző részben erre is választ adtam  🙂 )

9.Összeségében mit mondanál el a 2020-as évről? Mit tanított ez az év, mit változtattatok a vállalkozás érdekében?

Kata: A 2020-as év a megannyi negatív hozadéka ellenére szerintem sokat tanított is.
A mi vállalkozásunk azért jöhetett létre, mert a körülöttünk felgyorsult világ kicsit lelassult. Ebből kifolyólag volt időnk mélyebb beszélgetésekre a környezetünkkel, új célok meghatározására,  illetve a kreatív énünk is végre kibontakozhatott. Valami olyat adhattunk az embereknek, ami mosolyt csal az arcukra, így hát a miénkre is. Nekünk más miatt marad emlékezetes ez az év. A vállalkozásunk születésének dátumát hordozza.

Köszönöm a válaszokat és hogy kicsit jobban megismerhettünk benneteket, további sikeres évet, úgy gondolom,hallunk még rólatok sokat!

Itt megtaláljátok őket:

https://www.instagram.com/balaton.mania/