Top 5 hely a Balaton körül amit nem érdemes kihagyni

Top 5 hely a Balaton körül amit nem érdemes kihagyni…… Igen, mi is imádjuk a finom ízeket, a különleges helyeket de természetesen odáig vagyunk a Balaton halának “keresztelt” hekk-ért is aminek alapból semmi köze a Balatonhoz, sőt Magyarországhoz se! Gyertek velünk egy közös gasztronómiai utazásra……

Kremánék halsütödéje Balatonszéplak-Felső

Kremán János 1959-ben elsőként váltotta ki a Balatonnál a halsütésre szóló iparengedélyt. A nádtetős, aprócska kerthelyiség olyan, mintha azóta nem is változott volna itt semmi, pedig ma már a család harmadik nemzedéke viszi a boltot. Nagyon fontos megjegyezni a hal isteni, a fröccs és a szörp hideg és ízletes, és a Retró feeling ide vagy oda, a vízből kilépve a szabadstrandról mindössze 100m kell sétálni és máris fogyaszthatjuk a finomabbnál finomabb falatokat.

Egy Csipet Nádas Siófok-Töreki

A Töreki erdő mélyén mikor a befelé vezető úton már csak az állatokat várjuk hogy elugrálnak mellettünk, egyszer csak egy kis gyöngyszemre bukkantunk. Maga az étterem és az előkertje is kellően megfog, de az asztalhoz ülve, az étlapot olvasva máris rájövünk itt valami különlegeset fogunk kapni. Alap étlapjuk a megszokottól kevesebb ételt tartalmaz, ezt kiegészítve minden hétvégén tematikus étlappal készülnek. Van itt Thai, Görög és marhából készült ételek hétvégéje. Az ételadagok nem nagyok,viszont egy igazi ízorgiát ad minden falat.

Zománc Bisztrócska – Vászoly

Balatonfüredtől néhány kilométerre fekvő Vászolyba érve,megpillantunk egy ékszerdobozt, közelebb kerülve kellemes illatok keringenek a levegőben, mintha nagymamám rántott csirkecombja illatozna a hétvégi ebédnél. A hely egy igazi szerelem, Piros lábasban tálalják fel a csülköt, és a terítőtől kezdve a kredencekig minden azt hiteti el velünk, hogy tényleg a nagyinál járunk látogatóban. Az étlap a “régi” kedvenceket tartalmazza kicsit új köntösben, resztelt máj, rántott csirkecomb, tökfőzelék, csülök és miegymás. És az ízük? felejthetetlen, egyszer nem elég hozzájuk betérni, hisz vissza fog húzni a szívünk és a gyomrunk. Nagyon fontos hogy vérbeli kutyabarát hely, ami számunkra is elengedhetetlen volt kedvencünk miatt.

Pörc Bisztró Balatonkenese

Kocsis Jenő negyedik generációs hentes családból származik, családja 150 éve foglalkozik hússal Balatonkenesén, egykor hatalmas családi birtokuk, gazdaságuk, több üzletük és éttermük is volt. Jenő már régóta kacérkodik a bolt mellett egy bisztró gondolatával is, 2019-ben méltó helyet kialakítva a bisztrónak és a hentesüzletnek egyaránt.

A Pörc bisztró a szellemiségéhez híven magyaros konyhát visz, de természetesen erősen átértelmezve, és a hagyományosnál könnyedebben. A felújítás remekül sikerült, belépve először a megszokott delikát boltban találjuk magunkat, onnan lehet továbblépni az étterembe és a tágas kertbe.
A szakértelem és a kedves kiszolgálás párosulva nyújt egy igazi gasztronómiai élményt. Amikor erre járunk sose hagyjuk ki hentesárujukat de a bisztró is nagy kedvencünk.  

Florida fagyizó Balatonmáriafürdő

A balatonmáriafürdői Florida Fagyizó tulajdonosa maximalista, ha fagylaltról van szó, és ennek immár 1992 óta más formában is hangot ad.
Márciustól októberig minden áldott nap a fagyipult mögött tevékenykedik és összesen harminckétféle fagyit kínál. Az eredmény az illusztris pulton túl, általában egy kígyózó sor, amelynek tagjai egyáltalán nem korlátozódnak a közelben üdülőkre.
Olasz alapanyagokkal dolgoznak, és az ottani iskola szabályai szerint főzik a fagylaltot. Természetesen a mindenkori Balaton fagyija is kapható. Amikor tehetjük mi is ide autózunk és élvezkedünk a megannyi finomság között, ezek a fagylaltok megérik a kígyózó sorok kivárását is.